چگونه کنگر فرنگی را به رژیم غذایی اضافه کنیم؟

برخلاف تصور، تهیه و پخت کنگر فرنگی چندان سخت و دشوار نیست.
این گیاه را می توان به روش بخارپز، کبابی، برشته یا سرخ کردن مصرف کرد. همچنین از آن می توان در تهیه نان و سایر خوراکی ها و تنقلات، در چاشنی و سس ها و به عنوان افزودنی یا طعم دهنده به خوراکی های فصلی استفاده کرد.
بخارپز کردن، بهترین روش برای پخت کنگر فرنگی است که معمولا 20 تا 40 دقیقه زمان می برد و پخت آن به اندازه کنگر فرنگی بستگی دارد. می توان کنگر فرنگی را در دمای 350 درجه فارنهایت (177 درجه سانتی گراد) به مدت 40 دقیقه پخت. 
یادآوری می کنیم که برگ و مغز این گیاه نیز قابل خوردن و مصرف است.
بعد از پخت کنگر فرنگی می توان برگ ها را از گیاه جدا کرد و از آن در تهیه سس و چاشنی هایی مثل کره گیاهی استفاده کرد. گوشت این گیاه براحتی از برگ جدا می شود. 
بعد از جدا کردن برگ ها، پرزهای این گیاه که Choke نام دارد را با قاشق بیرون بیاورید تا به مغز گیاه برسید. سپس مغز کنگر فرنگی را با قاشق بردارید. مغز را می توانید به تنهایی بخورید و یا می توانید به پیتزا یا سالاد اضافه کنید.

**خلاصه: قسمت های خوراکی کنگر فرنگی شامل برگ ها و مغز است. بعد از پخت می توانید این گیاه را به صورت داغ یا سرد میل کنید و یا می توانید از آن در تهیه سس ها و چاشنی ها استفاده کنید.

ایمنی و دوز:

به طور کلی مصرف عصاره کنگر فرنگی بی خطر و بی ضرر است اما برخی عوارض نیز گزارش شده است.
به هرحال مصرف این گیاه می تواند خطراتی را برای بیماری های زیر داشته باشد:
آلرژی: برخی افراد به کنگر فرنگی یا عصاره آن آلرژی دارند. همچنین برخی افراد نسبت به گیاهانی از این خانواده مثل گل آفتابگردان، گل مروارید، گل داوودی و گل همیشه بهار آلرژی دارند.
زنان باردار یا شیرده: به زنان باردار یا شیرده توصیه می شود که از مصرف عصاره کنگر فرنگی خودداری کنند چون اطلاعات موثق و مطمئنی در این زمینه وجود ندارد.
افراد مبتلا به انسداد مجاری صفراوی یا سنگ مثانه: این دسته از بیماران بدلیل اختلال در حرکات صفرا مجاز به مصرف کنگر فرنگی و عصاره آن نیستند.
درحال حاضر اطلاعات کافی برای مصرف دوز معینی از این گیاه وجود ندارد. 
با این وجود دوزهای معمولی که در پژوهش ها مورد استفاده قرار گرفته، از 300 تا 640 میلی گرم به صورت 3 بار در روز متغیر است.
اگر نمی دانید که آیا مجاز به مصرف عصاره کنگر فرنگی هستید یا خیر، می توانید با پزشکتان صحبت کنید.

خلاصه: عوارض و اثرات جانبی عصاره کنگر فرنگی نادر است، گرچه افراد مبتلا به نارسایی مجاری صفراوی و زنان باردار یا شیرده مجاز به مصرف این گیاه نیستند. دوزهای معمولی برای مصرف این گیاه از 300 تا 640 میلی گرم به صورت 3 بار در روز متغیر است.

کلام آخر: 

کنگر فرنگی، یک گیاه بسیار مغذی و کم کربوهیدرات است که فواید و مزایای فراوانی برای سلامتی دارد.
همان طور که گفته شد، شواهد و مطالعات در رابطه با مصرف عصاره کنگر فرنگی بسیار محدود است.
مصرف منظم عصاره کنگر فرنگی می تواند به کاهش سطح کلسترول و قند خون، تنظیم فشار خون، حفظ سلامت کبد، کاهش علایم IBS و مشکلات گوارشی کمک کند. 
   
تنظیم: زهرا محبی(کارشناس ارشد تغذیه)

دیدگاه‌ها

افزودن دیدگاه جدید

ویدئو مرتبط

مقاله ای مرتبط با محصول یافت نشد.